U bent hier

Snellader Movanis laadt elektrische heftrucks supersnel op

Een geweldige nieuwe doorbraak door het Movanis team: Movanis biedt nu ook een versie van de MBC aan voor gewone heftrucks en trekkers. “Sneller dan Tesla” aldus de bedrijfsvoerder in een artikel met De Tijd (4/04/2017, Belgisch patent laadt heftrucks razendsnel op).

Het MBC systeem communiceert rechtstreeks met het laadstation via zender/ontvanger. De heftruckchauffeur dient enkel de heftruck aan het laadstation te positioneren. Het batterij laadproces start en verloopt nadien helemaal automatisch. In slechts 12 minuten is de heftruck weer helemaal bedrijfsklaar. De korte laattijden laat een hogere continuïteit in het productieproces van elke heftruck toe.

Eén laadstation kan ongeveer 10 heftrucks bedienen. Een plaatsbesparing want nu heeft iedere heftruck geen eigen laadstation meer nodig. Het systeem is modulair. Het wordt op bestaande heftrucks geplaatst maar vervangt de loodbatterijen niet. Dit vermijdt de ontlading van de loodbatterijen en verlengt daardoor hun levensduur significant. Het is een kostengunstig alternatief voor de lithium ion batterijen hoofdzakelijk gepromoot door heftruck producenten en de terugverdientijd is geschat op twee maanden.

Het gepatenteerde systeem kwam tot stand door een samenwerking met Toshiba en werd gedeeltelijk gefinancierd door overheidssubsidies van het IWT.

Lees meer in een artikel door De Tijd en in het vaktijdschrift Automation Magazine.

Demonstratievideo van zelfrijdende heftrucks uitgerust met het MBC systeem:

Movanis | Mijnwerkerslaan 14 - 3550 Heusden-Zolder - Belgium | Tel +32 11 71 10 70